Posted on Leave a comment

Att ansöka om smslån

När det kommer till lån på Sveriges marknad är smslån från smslån.io det som har minst antal kriterier du måste uppfylla för att få ett lån. Kraven kan dok variera lite mellan olika långivare så det är viktigt att du kollar upp dessa när du börjar leta efter ett smslån. Du bör även vara säker på att du kan betala tillbaka det i tid. Smslån har ofta en väldigt kort återbetalningstid.

Detta är de vanligaste grundkraven för att få smslån:

• Du måste vara minst 18 år.
• Du behöver ett svenskt personnummer samt vara folkbokförd här i Sverige.
• Många långivare kräver att du har BankID som legitimation.
• Det är ofta möjligt att ansöka om smslån när du har betalningsanmärkning. Men det är rekommenderat att du inte har några skulder hos Kronofogden.
• Det är viktigt att du har någon typ av inkomst. Det kan vara lön, socialbidrag, pension eller studiebidrag. Om du inte har inkomst blir det svårt att bevisa att du kommer att kunna betala tillbaka lånet.
Regler för smslån
Vi fick ett antal nya regler gällande snabblån här i Sverige hösten 2018. Anledningen till det var bland annat att marknaden skulle bli mer ansvarsfull. Dessa regler innebär även att du som ansöker om lån får bättre villkor.

När de nya reglerna dök upp innebar det bland annat att alla högkostnadskrediter fick ett ränte- och kostnadstak. Högkostnadskrediter är lånen med en effektiv ränta på 30 % eller högre. Svenska långivare får idag inte ta för höga avgifter och räntor på sina lån.

Reglerna beskriver hur kostnaden för högkostnadskrediter inte får vara högre än ett bestämt belopp, vanligtvis betyder det att alla kostnader för lånet får inte vara lika höga som beloppet du lånar. Om du skulle låna 10 000 kronor får långivaren inte begära att avgifterna och räntekostnaderna för lånet ligger uppe i 10 000 kronor.

En annan förändring som skedde i reglerna är att långivaren måste göra kreditprövningar på alla ansökningar som kommer in. Detta är för att långivar

Låneavtal

en ska kunna undvika att ge lån till personer som har en ansträngd ekonomi. Chansen är stor att de kommer att ha svårt att betala tillbaka lånet i tid.

Smslån med betalningsanmärkning
Många långivare erbjuder idag smslån, men vilka krav som gäller kan variera en hel del mellan de olika långivarna. En fördel när du söker smslån är att en stor del av alla långivare låter dig med betalningsanmärkningar ansöka om lån.

Företaget kan göra en analys där dina inkomster vägs mot utgifterna. Det ger långivaren en bild på hur din återbetalningsförmåga kommer att se ut. Ser allting okej ut kan du bli beviljad ett smslån även om du har en eller två betalningsanmärkningar. Dock är det självklart bäst om du inte har några skulder eller anmärkningar när du ansöker om lån.

När kan smslån vara bra att ansöka?
Det händer att vi ibland hamnar i en jobbig situation där vi behöver pengar snabbt. Ett smslån kan då vara ett bra alternativ. Ansökan går snabbt till och ser allting bra ut kan du få pengarna på direkten. Smslån kan vara bra om du helt plötsligt sitter med oväntade utgifter som du verkligen måste betala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *